Abrikozentaart

  • 8 personen
  • Vrij moeilijk
  • Nagerecht
  • 30-60 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Verwarm de oven voor op 160?C. Vet de taartvorm in. Laat de abrikozen goed uitlekken op keukenpapier. Meng de boter, de suiker, de eieren, het zout en de essence met een garde, mixer of in de foodprocessor tot een glad beslag. Schep de? kokos en het gezeefde bakmeel door het beslag. Schep het beslag in de vorm en strijk de bovenkant glad. Verdeel de uitgelekte abrikozen gelijkmatig over de taart.

Stap 2
Zet de taart 40-50 minuten in het midden van de voorverwarmde oven tot de bovenkant goudbruin is gekleurd. Neem de taart uit de oven, laat 10 minuten rusten en verwijder de rand van de vorm. Bestrooi de taart kort voor het serveren met poedersuiker. Lekker met een kopje koffie of thee.

Bron: Koken met de Keurslager, 2003, jaargang 17, nr. 3

Ingrediënten

1 pot of blik abrikozen op sap (circa 700 g)
175 g zachte boter
250 g rietsuiker of lichtbruine basterdsuiker
3 eieren
snufje zout
1 theel. vanille-essence
150 g geraspte kokos
200 g zelfrijzend bakmeel
poedersuiker om te bestrooien

Keukengerei

Taartvorm Kom Garde, mixer of foodprocessor