Amandelkrokante met citroenparfait en granaatappel

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Nagerecht
  • 30-60 minuten
  • Kerst
Aan de slag

Bereidingswijze

Splits het ei. Verwarm het citoensap met de suiker en roer tot de suiker is opgelost. Klop het eigeel los in een kom en giet hier de citroensiroop al roerend bij. Giet dit weer terug in de pan en laat op laag vuur in eenpaar minuten al roerende binden. Als u een streep trekt met de lepel en de cr?me niet doorloopt is het goed. Roer de citroenrasp erdoor en laat de cr?me afkoelen. Klop de slagroom stijf en in een andere brandschone kom het eiwit. Schep eerst de citroencr?me door de slagroom en dan voorzichtig het eiwit door de citroenroom. Zet de schaal afgedekt minimaal 4 uur in de vriezer. Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius. Smelt de boter met de suiker en zout al roerend in een ruime pan. Haal de pan van het vuur en roer het amandelschaafsel en bloem erdoor. Spreid een stuk bakpapier uit op de bakplaat en verdeel hier steeds een thelepel van het beslag in een rondje van 5 cm op uit. Laat genoeg ruimte tussen de rondjes want ze lopen nog uit. maak minimaal 12 koekjes voor als er een paar mislukken. Bak de koekjes in circa 10 minuten tot ze goudbruin zijn. Laat ze buiten de oven afkoelen tot ze helemaal hard zijn. Snijd de granaatappel doormidden en knijp de zaadjes er boven een kom uit. Zeef het donkerrode sap en kook dit op met de suiker tot de helft. Laat afkoelen. Serveer een bolletje parfait met 2 koekjes. Giet er wat granaatappelsiroop langs en bestrooi met de granaatappelzaadjes.

Bron: Koken met de Keurslager nr 10-2007

Ingrediënten

Voor de parfait:
1 ei
rasp van 1/2 en sap van 2 onbespoten citroenen
125 g suiker
150 ml slagroom


Voor de amandelkrokante:
50 g boter
75 g suiker
snufje zout
30 g amandelschaafsel, fijngehakt
25 g bloem


Voor de garnering:
1 donkerrode (rijpe) granaatappel
1 el suiker

Keukengerei

bakpapier steelpan handmixer