Amerikaanse pie

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 30-60 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius. Bak de bacon met de ui en bleekselderij op laag vuur tot alles lichtbruin en zacht is.
Vermeng het gehakt met de bleekselderij en alle andere ingredi?nten behalve de tomatensaus en bruine suiker. Vet een cakevorm in met wat olie en druk het gehakt hierin goed aan. Vermeng de tomatensaus met de suiker en giet dit over het gehakt. Bak het gehaktbrood in circa 50 minuten gaar en bruin. Stort de vorm voorzichtig op een schaal en snijd in dikke plakken. Lekker met een salade.

Bron: Koken met de keurslager nr 2-2008

Ingrediënten

500 g half-om-half gehakt
100 g bakbacon, kleingesneden
1 ui, gesnipperd
2 stengels bleekselderij, geschild en in blokjes
1 ei, losgeklopt met 4 el melk
2 beschuiten, verkruimeld
1 dl tomatensap of ketchup
1 tl worcestersaus
zout en peper
2 dl kant-en-klare tomatensaus
1 el bruine suiker

Keukengerei

oven