Amuse: deegschuitje met hamcr?me

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Voorgerecht
  • 0-20 minuten
  • Feesten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Doe de ham in de keukenmachine en maal die helemaal fijn, doe de monchou erbij en klop dit tot een romig roze cr?me. Breng op smaak met wat peper en weinig zout, doe over in een spuitzak en leg in de koelkast tot later gebruik.

Stap 2
Beleg een bakblik met bakpapier, verwarm de oven voor op 180?C. Laat het bladerdeeg ontdooien en snijd de plakjes doormidden. Snijd uit de 8 rechthoeken een ?bootvorm? door eigenlijk alleen de hoeken af te ronden. Snijd uit vier van de bootjes een kleiner bootje zodat alleen een bootvormige ring overblijft van ongeveer 1,5 cm. Kneed het afgesneden deeg van de hoekjes weer samen en rol dit uit tot een lange dunne sliert. Snijd de sliert in 4 stukken en rol ze door het maanzaad.

Stap 3
Leg de vier grote bootjes op het bakpapier, besmeer ze met het losgeklopte ei. Leg op elk bootje een ring en besmeer deze ook met een beetje ei. Strooi de kaas over de schuitjes. Leg de vier maanzaadslierten ernaast. Bak de vormpjes in circa 20 minuten gaar en bruin. Laat ze uit de oven volledig afkoelen.

Stap 4
Haal de hamcr?me een half uur voor serveren uit de koelkast en spuit de schuitjes vol. Knip de bieslook in stukjes en strooi dit over de cr?me. Steek of leg op elk schuitje een stengel als een soort roeispaan.

Bron: Koken met Keurslager, 2006, jaargang 20, nr. 2

Ingrediënten

75 g gebraden ham of gekookte ham
50 g monchou
zout en peper
4 velletjes bladerdeeg (diepvries)
2 tl maanzaad
1 losgeklopt ei
1 el geraspte belegen kaas
4 sprieten bieslook

Keukengerei

Keukenmachine Spuitzak