Andijviestamppot

  • 4 personen
  • Hoofdgerecht
  • 30-60 minuten
  • Nederlands
  • Winter
Aan de slag

Bereidingswijze

Kook de aardappels gaar in 20 minuten. Stamp ze fijn met een stamper. Giet er een flinke scheut warme melk bij en voeg peper en zout toe. Doe de andijvie erbij en roer goed om alles te mengen. Verwarm nog een paar minuten zachtjes door, zodat de andijvie wat slinkt.

Schep de tomaatjes en de blokjes gerookte kipfilet door de andijviestamppot. Rooster de pijnboompitten in een droge pan iets bruin. Garneer daarmee de stamppot.

Bron: Proef 2019

Ingrediënten

- 500 g gerookte kipfilet, in blokjes gesneden
- 900 g kruimige aardappelen, geschild en in blokjes
- 600 g andijvie, fijngesneden
- 10 gedroogde tomaatjes
- 30 g pijnboompitten
- Scheut warme melk
- Peper en zout