Pureer 200 gram van de mortadella met de ricotta en de Parmezaanse kaas in een staafmixerbeker. Voeg de room toe totdat een mooie homogene massa ontstaat. Roer er als laatste de pistachenootjes doorheen.
Stel een mooie plank samen met quenelles (bolletjes) mortadellamousse en de verschillende soorten vleeswaren. Garneer eventueel met kerstomaatjes van de grill of zongedroogde tomaatjes. Serveer er lekker brood en zwarte olijventapenade bij.
300 g mortadella - (Italiaanse worstsoort), waarvan 200 g fijngesneden
100 g ricotta
1 eetlepel Parmezaanse kaas, geraspt
1 bolletje truffelworst met Parmezaan (saltufo)
1 eetlepel vloeibare room
1 eetlepel gepelde pistachenootjes, gehakt en licht geroosterd
100 g Parmaham
100 g spianata romana
1 eetlepel zwarte olijventapenade
50 g kerstomaatjes