Asperges met ham en sinaasappelsaus

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 30-60 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Schil de asperges van boven naar beneden met een dunschiller. Verwijder de onderste harde stukjes. Breng water met wat zout aan de kook en kook de asperges in 15 tot 20 minuten beetgaar (de juiste kooktijd is afhankelijk van de versheid en de dikte van de asperges). Maak intussen de saus. Verhit het sinaasappelsap met de boter en klop de room erdoor. Breng de saus op smaak met de kerrie en wat zout en peper. Breng de saus met allesbinder of ma?zena op de gewenste dikte. Schep de asperges uit de pan en laat ze op een dubbelgevouwen keukendoek uitlekken. Leg ze op een platte schaal. Leg er de losjes dubbelgeslagen plakken ham omheen. Serveer met de saus. Lekker met gekookte of gebakken krieltjes.

Bron: Koken met de Keurslager, 2001, jaargang 15, nr. 90

Ingrediënten

2 kg witte asperges
200 gram gesneden beenham
150 gram gesneden Parmaham
Voor de saus:
1 dl sinaasappelsap
50 gram boter
1/8 liter kookroom of 1 bekertje cr?me fra?che (125 gram)
mespuntje kerrie
zout en versgemalen peper
?

Keukengerei

Dunschiller Kookpan Steelpan Platte schaal