Asperges met pastrami en sauce hollandaise

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 30-60 minuten
  • Nederlands
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Schil de asperges van de kop naar beneden en snijd het onderste harde stukje een paar centimeter af. Kook de asperges in kokend water met zout in 10-15 minuten beetgaar (de juiste kooktijd is afhankelijk van de dikte en de versheid). Schep ze uit de pan en laat ze op een schone keukendoek uitlekken.

Stap 2
Maak inmiddels de saus. Dat gaat het makkelijkst in de magnetron. Smelt de boter in een afgedekte schaal in 1 minuut op 500 Watt. Klop er met een garde de azijn, het water, de eierdooiers en wat zout en peper door. Zet de schaal in de magnetron op circa 500 Watt en klop iedere 10 tellen goed door tot de saus begint te binden. Let op dat hij niet kookt, want dan gaat hij schiften! (Mocht dat onverhoopt toch gebeuren, klop er dan met de staafmixer een scheutje koud water door). De afgekoelde saus kan in een paar tellen op 500 Watt in de magnetron worden opgewarmd.

Stap 3
Maak mooie rolletjes van de pastrami en leg ze op de borden. Schep er de asperges naast en verdeel daarover de saus. Geef er voor een hoofdgerecht gekookte krieltjes bij. Voor een voorgerecht of lunchgerecht kunnen de asperges ook lauwwarm of op kamertemperatuur worden geserveerd.

Bron: Koken met de Keurslager, 2002, jaargang 16, nr. 5

Ingrediënten

300 g gesneden pastrami
2 kg asperges
100 g boter
1 eetl. dragonazijn of witte azijn
1 eetl. water
2 eierdooierszout en versgemalen peper

Keukengerei

Dunschiller Kookpan Schaal Garde