Asperges vitello tonnato

  • 4 personen
  • Vrij makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 30-60 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Bestrooi de fricandeau met zout en peper en schroei rondom dicht in twee eetlepels olijfolie. Plaats het vlees in de oven (voorverwarmd op 180 graden) en bak het tot een kerntemperatuur van 53 graden in 15 tot 20 minuten.

Bestrooi de tonijn met zout en peper en bak hem rondom tot de buitenste laag (1 cm) gaar is en de binnenkant rauw. Zet de vis koud weg.

Kook de asperges gaar in 15 minuten en laat ze uitlekken op een theedoek. Meng de witte wijnazijn, mosterd en honing met de overige olijfolie. haal de asperges door deze dressing.

Meng voor de tonijnmayonaise alle ingredienten in de keukenmachine, behalve
de kappertjes, de bosui en de limoensap. voeg deze als laatste toe. breng op smaak met limoensap, peper en zout.

Snijd dunne plakjes van de fricandeau en tonijn. leg op een bord drie plakjes tonijn, daar bovenop drie asperges en daarop enkele plakjes vlees. Garneer met de tonijnmayonaise en rucola.

Bron: Proef 3 2012

Ingrediënten

200 g kalfsfricandeau
?5 eetlepels olijfolie
?250 g tonijnfilet
?12 asperges, geschild
?1 eetlepel wittewijnazijn
?Halve eetlepel dijonmosterd ?
1 eetlepel honing
?Enkele blaadjes rucola

Voor de tonijnmayonaise
?2 eetlepels creme fraiche
4 eetlepels mayonaise
?Rasp van een halve limoen
100 g tonijn in olie
?4 ansjovisfilets
?2 eetlepels olijfolie
?Sap van een halve limoen
1 eetlepel kappertjes
? 2 bosuitjes, fijngesneden