Aspergesalade met gerookte kipfilet

  • 6 personen
  • Makkelijk
  • Voorgerecht
  • 20-30 minuten
  • Nederlands
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Schil de onderste helft van de asperges en snijd ze schuin in stukken van circa 5 cm lang. Kook ze in water met zout in circa 8 minuten beetgaar, giet ze af, laat ze uitlekken en afkoelen.
Stap 2
Snijd de gerookte kipfilet eerst schuin in plakken van 0,5 cm dik en daarna in reepjes. Schil de sinaasappelen tot op het vruchtvlees. Snijd de partjes tussen de vliesjes los of snijd de sinaasappelen in dunne plakken. Vang het uitlopende sap op. Snijd de schoongemaakte en gewassen radijsjes in plakjes. Sla de schoongemaakte en gewassen veldsla droog.
Stap 3
Klop voor de vinaigrette het opgevangen sinaasappelsap, de chilisaus en de olie met een garde of een vork door elkaar.
Stap 4
Verdeel de sla over een platte schaal of over de borden. Leg daarop de asperges, de plakjes of reepjes kip, de partjes sinaasappel en plakjes radijs. Bedruppel kort voor het serveren met de vinaigrette.

Bron: Koken met de Keurslager, 2002, jaargang 16, nr. 5

Ingrediënten

1 kg groene asperges
circa 250 g gerookte kipfilet
2 sinaasappelen
1 bosje radijs
circa 150 g veldsla
Voor de vinaigrette
2 eetl. Thaise chilisaus (pikante zoetzure dipsaus in een fles)
4 eetl. (olijf)olie

Keukengerei

Dunschiller Kookpan Vergiet Kom Garde Platte schaal