Aspergesalade

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Lunch
  • 20-30 minuten
  • Nederlands
Aan de slag

Bereidingswijze

Leg de asperges in een pan met koud water en voeg daar 1 el kristalsuiker aan toe.

Breng de asperges aan de kook en zet het vuur uit. Laat de asperges maximaal 10 minuten staan en controleer in de tussentijd met een vork of de gewenste gaarheid is bereikt.

Spoel de asperges af onder koud water en laat ze uitlekken op een theedoek.
Roer in een kom de yoghurt, mayonaise, kappertjes, dragon, Tabasco, 2 el olijfolie en een beetje zout tot een geheel.

Schik de asperges op een serveerschaal en schenk de yoghurtdressing erover. Verdeel de plakjes boerenham erover. Halveer de hardgekookte eieren en leg ze op de ham.
Besprenkel het gerecht met 1 el olijfolie en strooi er de paprikapoeder over.

Bron: Proef 2020

Ingrediënten

- 300 g gesneden boerenham
- 500 g asperges, geschild
- 1 el kristalsuiker
- 2 el Griekse volle yoghurt
- 2 el mayonaise
- 1 el uitgelekte kappertjes, gehakt
- 2 tl gehakte verse dragon
- 2 tl Tabasco
- 3 el extra vierge olijfolie
- 3 hardgekookte eieren, gepeld
- 1 tl gerookt paprikapoeder
- Zout