Aspergesoep met gerookte hamreepjes

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Voorgerecht
  • 30-60 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Snijd de onderste 2 centimeter van de asperges en schil ze met een dunschiller. Snijd de asperges in stukjes en houd de topjes apart. Kook de stukjes in 7 deciliter water met zout in circa 20 minuten gaar. Pureer de asperges in het kookvocht en wrijf dit boven een andere pan door een fijne zeef. Breng de soep opnieuw aan de kook en voeg de room toe. Kook nog 5 minuten door en breng op smaak met zout en peper.

Kook ondertussen de aspergetopjes in water met zout 4 minuten en giet ze af. Snijd de ham in reepjes. Verdeel de soep in borden en leg er de topjes en hamreepjes in. Garneer met de gehakte kruiden.

Bron: Koken met de Keurslager nr 04-2007

Ingrediënten

150 g gerookte ham, iets dikker gesneden
750 g Hollandse asperges
zout en peper
2 dl slagroom
3 el kervel of peterselie, fijngehakt

Keukengerei

kookpan dunschiller