Aspergesoep met kalfsgehaktballetjes

  • 6 personen
  • Makkelijk
  • Voorgerecht
  • 30-60 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Schil de soepasperges, houd de kopjes apart (snijd dikke koppen in de lengte doormidden) en snijd de rest in stukjes. Breng het water of het kookvocht van de asperges met de bouillontabletten aan de kook en laat de aspergestukjes in circa 15 minuten gaar koken. Pureer met de staafmixer en roer door een fijne zeef.

Stap 2
Meng het kalfsgehakt in een kom met wat zout, peper, nootmuskaat en de peterselie. Rol met vochtige handen balletjes en zet die tot gebruik in de koelkast.

Stap 3
Breng de gezeefde aspergebouillon aan de kook met de room. Voeg de aspergekopjes en gehaktballetjes toe en laat circa 5 minuten zachtjes koken. Breng de soep op smaak met citroensap, suiker, zout en peper en wat nootmuskaat en breng met allesbinder of aangeroerde ma?zena op de gewenste dikte (maak de soep niet te dik). Bestrooi kort voor het serveren met de peterselie, de dille of het bieslook.

Bron: Koken met de Keurslager, 2003, jaargang 17, nr. 5

Ingrediënten

circa 500 gram soepasperges (of eindjes van asperges die zijn gekookt voor een hoofdgerecht)
1 l water (of kookvocht van asperges, met water aangevuld tot 1 liter)
2 kippenbouillontabletten
2 dl kookroom
scheutje citroensap
1 theel. suiker
zout en peper
versgeraspte nootmuskaat
allesbinder of aangeroerde ma?zena
fijngehakte peterselie of dille of in ringetjes geknipte bieslook
Voor de gehaktballetjes:
250 gram kalfsgehakt
zout en peper
versgeraspte nootmuskaat
2 eetl. fijngehakte peterselie

Keukengerei

Kookpan Staafmixer Zeef Kom