Auberginesalade met geitenkaas en gebraden kipfilet

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Bijgerecht
  • 30-60 minuten
  • Italiaans
  • Barbecue
Aan de slag

Bereidingswijze

Snijd de aubergines in dunne plakken en bestrijk ze aan een kant met een kwastje olie.

Leg ze met de geoliede kant op de barbecue of grill tot ze bruin zijn. Bestrijk ondertussen de andere kant die boven ligt nu met olie, draai ze om en bak de andere kant bruin.

Snijd de plakken in repen en doe ze in een schaal. Bestrooi ze met zout en peper.

Voeg de blokjes kipfilet, de halve kerstomaatjes , geitenkaas, basilicum en kappertjes toe en giet er nog twee eetlepels olijfolie over.

Laat de salade buiten de koelkast op smaak komen.

Bron: Koken met de Keurslager nr 05-2007

Ingrediënten

1 plak gebraden kipfilet van 150 g, in blokjes
2 aubergines
4 el olijfolie
zout en peper uit de molen
1 doosje kerstomaatjes, gehalveerd
75 g zachte geitenkaas
handje verse basilicum
2 el kappertjes

Keukengerei

kwastje