Avocadococktail met sinaasappel en ardennerham

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Voorgerecht
  • 0-20 minuten
  • Zomer
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Snijd de schil en het vlies van de sinaasappels en snijd de partjes tussen de vliezen uit. Vang het sap op. Snijd de avocado?s door en verwijder de pit. Haal met een bolletjessteker het vruchtvlees eruit. Besprenkel de bolletjes met een beetje citroensap.

Stap 2
Snijd de ham in dunne reepjes. Schep ze met de sinaasappel en avocado om en breng op smaak met zout en peper, olijfolie, eventueel nog wat citroen- en sinaasappelsap en schep de munt erdoor. Schep de salade in glazen en bestrooi met amandelschaafsel.

Bron: Koken met de Keurslager nr 06-2007

Ingrediënten

150 g ardennerham, iets dikker gesneden
2 handsinaasappels
3 avocado?s
sap van 1/2 citroen
zout en versgemalen peper
2 el extra vergine olijfolie
2 takjes munt of basilicum, fijngesneden
20 g amandelschaafsel, geroosterd

Keukengerei

bolletjessteker