Aziatisch blad met entrecote

  • 4 personen
  • Tussendoortje
  • 30-60 minuten
  • Nederlands
Aan de slag

Bereidingswijze

1.Giet het vocht van de zilveruitjes en laat ze samen met de ketjap, sambal, knoflook en gembersiroop 30 minuten zachtjes koken. Verhit ondertussen een grillpan en smeer de entrecote in met olie. Gril de entrecote 3 minuten aan iedere kant zodat er mooie grillstrepen ontstaan.

2.Laat het vlees rusten op een voorverwarmd bord en bestrooi het met peper en zout.

3.Week de rijstvellen volgens de gebruiksaanwijzing. Snijd het vlees in reepjes en leg die op de rijstvellen. Verdeel de wakame erover en rol de vellen op. Snijd ze doormidden.

4.Serveer de rolletjes met de afgekoelde saus en de uitjes. Geef er kroepoek bij.

Bron: Proef 2017

Ingrediënten

2 kalfsentrecotes á 250 g
1 potje zilveruitjes
2 dl ketjap manis
1 theelepel sambal manis
1 eetlepel gembersiroop
2 tenen knoflook, geperst
10 rijstvellen
250 g wakamesalade (zeewier)
Arachideolie
Zakje kroepoek
Peper en zout