Aziatische salade met runderreepjes

  • 2 personen
  • Zeer makkelijk
  • Maaltijdsalade
  • 0-20 minuten
  • Oosters
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Doe de runderreepjes in een kom. Laat de ananasblokjes uitlekken en vang het sap op. Doe in een ander kommetje 4 eetl. van het ananassap, pers het knoflookteentje erbij en roer de teriyakimarinade en de Chilisaus erdoor. Schep de saus door de vleesreepjes en laat circa 30 minuten intrekken.

Stap 2
Snijd de bosuitjes in ringetjes. Verhit de olie in een wok of een koekenpan. Laat de vleesreepjes uitlekken en vang de marinade op. Dep het vlees droog op keukenpapier en roerbak in een paar minuten bruin in de hete olie. Voeg de marinade en de ananasblokjes toe en laat nog kort doorwarmen. Bind het vocht met wat allesbinder of aardappelmeel, zodat vlees en ananas met een glanzend laagje worden bedekt. Leg de ijsbergslabladeren op de borden en schep de salade erin. Bestrooi met de bosui.
Lekker met rijst of noedels.

Bron: Koken met de Keurslager, 2003, jaargang 17, nr. 6

Ingrediënten

200 gram bieflappen, in reepjes gesneden
1 blikje ananasblokjes (ca. 200 gram)
1 teentje knoflook
1 eetl. teriyakimarinade (flesje)
2 eetl. Chilisaus
2 bosuitjes
2 eetl. plantaardige olie
allebinder of aangeroerd aardappelmeel
2 grote of 4 kleinere bladeren van een krop ijsbergsla

Keukengerei

Kom Kommetje Knoflookpers Wok of koekenpan