Aziatische spareribs

  • 6 personen
  • Makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 30-60 minuten
  • Oosters
  • Barbecue
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Vraag de Keurslager de spareribs in handzame porties te verdelen. Doe ze in een grote pan en giet er zoveel water op dat ze onder staan. Breng aan de ook, draai het vuur laag en laat met het deksel op de pan 1 – 1,5 uur zachtjes koken. Giet de spareribs af en laat ze afkoelen. Stap 2
Snipper de ui en de knoflook. Verhit de olie en laat de ui en knoflook glazig fruiten. Voeg de sojasaus, het gemberpoeder, de gembersiroop, de rijstwijn of de sherry en het citroensap toe, laat kort koken en neem de saus van het vuur. Laat afkoelen.
Stap 3
Leg de spareribs naast elkaar in een braadslee of grote schaal en bestrijk ze rondom met de saus. Laat ze een uurtje marineren en bestrijk ze in die tijd af en toe met de saus.
Stap 4
Laat de spareribs uitlekken en laat ze op voldoende afstand boven niet te heet vuur circa 20 minuten roosteren. Keer ze in die tijd regelmatig om en bestrijk ze telkens met de saus, zodat er een glanzend korstje ontstaat.

Bron: Koken met de Keurslager, 2004, jaargang 18, nr. 5

Ingrediënten

1,5 kg spareribs
1 ui
2 teentjes knoflook 2 eetl. plantaardige olie
4 eetl. sojasaus
2 theel. gemberpoeder
4 eetl. gembersiroop
1 dl rijstwijn of droge sherry
sap van 1 citroen

Keukengerei

Kookpan Steelpan Braadslee of grote schaal

Vragen?