Barbecue pizza met salami en kaas

  • 4 personen
  • Vrij makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 30-60 minuten
  • Kinderkeuken
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Maak het deeg volgens de gebruikaanwijzing maar vervang de boter door 2 eetlepels olijfolie. Laat het deeg een half uur rijzen en kneed het dan nog een keer door. Verdeel het in vier of acht stukjes en rol er op een bestoven werkblad vier grote of 8 kleine cirkels van 5 millimeter dik. Besmeer de deegcirkels met een paar lepels tomatensaus en verdeel de salamireepjes erover. Bestrooi tenslotte met kaas.

Stap 2
Bedek de barbecue met dubbelgeslagen aluminiumfolie en leg de pizza?s hierop, dit gaat het makkelijkst als je ze eerst op een snijplank of stuk stevig karton schuift en ze dan op het folie laat glijden. Leg eventueel een deksel op de pizza?s en bak ze in tien minuten gaar.

Bron: Koken met de Keurslager nr 05-2007

Ingrediënten

200 g salami, iets dikker gesneden, in reepjes
1 pak brooddeegmix
2 el olijfolie
2 dl tomatensaus
75 g pizzakaas

Keukengerei

aluminiumfolie