Basisbeslag voor pannenkoeken

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
  • Kinderkeuken
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1:
Doe de pannenkoekenmix en zout in een grote kom en roer er met een garde de losgeklopte eieren door. Klope er dan beetje bij beetje de melk door tot je een glad beslag hebt.

Stap 2:

Verwarm de boter in een koekenpan met antiaanbaklaag en schep of giet er een beetje beslag in. Beweeg een beetje in de rondte met de pan om het beslag goed over de hele bodem te verdelen.

Stap 3:

Als de pannenkoek aan de bovenkant droog begint te worden, kun je hem omdraaien en aan de andere kant nog 30 tellen bakken. Doe niet te veel beslag in de pan anders worden de pannenkoeken te dik en niet goed gaar vanbinnen.

Bron: Keurslager Kinderkookboek

Ingrediënten

150 g pannenkoekenmix of bloem
snufje zout
2 losgeklopte eieren
5 dl melk
vloeibare boter (of margarine)

Keukengerei

Kom Garde Koekenpan