Basisrecept pannenkoeken

  • 0 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 30-60 minuten
  • Nederlands
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Zeef de bloem met het zout in een kom en maak een kuiltje in het midden. Breek de eieren in het kuiltje en giet er de helft van de melk bij. Roer vanuit het midden met een garde of met de handmixer tot het een glad beslag zonder klontjes is. Roer er in een dun straaltje de resterende melk door. Laat het beslag 30 minuten rusten.

Stap 2
Verhit een klontje boter op halfhoog vuur in een grote koekenpan met een anti-aanbaklaag. Schep met een soeplepel een dun laagje beslag in de pan en draai de pan gelijktijdig rond zodat het beslag zich gelijkmatig over de hele panbodem verdeelt. Laat de pannenkoek circa 3 minuten bakken tot de onderkant mooi gekleurd en de bovenkant droog is. Keer de pannenkoek met behulp van een spatel of een pandeksel om en laat nog 1 minuut bakken. Laat de pannenkoek op een plat bord glijden en bak de overige pannenkoeken op dezelfde manier.

Bron: Koken met de Keurslager, 2004, jaargang 18, nr. 9

Ingrediënten

200 gram patentbloem of zelfrijzend bakmeel
snufje zout
2 eieren
0,5 liter melk
circa 50 gram boter om te bakken

Keukengerei

Kom Zeef Garde of handmixer Koekenpan