Bavette

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • > 60 minuten
  • Nederlands
  • Kerst
Aan de slag

Bereidingswijze

Verwarm in een pan een eetlepel olijfolie en bak de shiitake, lente-ui, knoflook en rode peper kort aan. Laat dit afkoelen.

Smeer de bavette aan een zijde in met de truffeltapenade en verdeel het afgekoelde paddenstoelenmengsel over de bavette. Breng op smaak met peper en zout. Rol het vlees strak op (de draad van het vlees in de lengte van een rollade) en bind het met slagerstouw op.

Verwarm de oven op 200 graden. Braad de rollade in een pan rondom aan met 1 eetlepel olijfolie en leg deze op een rooster in het midden van de oven. De rollade moet 20 tot 25 minuten in de oven staan (kerntemperatuur van 50 à 55 graden). Haal de rollade uit de oven en laat het vlees afgedekt met aluminiumfolie ten minste 10 minuten tot rust komen.

Snijd dunne plakken en serveer ze op een schaal met wat rucola.

Tip: Kijk hoe de draad van het vlees loopt. Het mooiste is als de draad over de gehele lengte van het vlees loopt en niet overdwars.

Bron: Proef 2019

Ingrediënten

- 800 g bavette (Vraag om een dik stuk dat je Keurslager voor je opensnijdt op een dikte van 1 tot 1,5 cm).
- 100 g shiitake paddenstoelen, fijngesneden
- 3 stengels lente-ui
- 2 teentjes knoflook, fijngesneden
- 1 rode peper
- 80 g truffeltapenade
- 50 g rucola sla
- Olijfolie
- Peper en zout