Beenham met gevulde tomaten

  • 4 personen
  • Vrij moeilijk
  • Hoofdgerecht
  • 30-60 minuten
  • Italiaans
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Laat de beenham op kamertemperatuur komen.

Stap 2
Snijd het kapje van de tomaten, hol de tomaten met een lepeltje uit en zet ze omgekeerd op keukenpapier om ze te laten uitlekken. Bestrijk de tomaten aan de buitenkant met wat olie (dat gaat het makkelijkst door wat olie in de handpalmen te gieten). Snipper de ui en de knoflook. Verhit de olijfolie in een pan en laat de ui en knoflook glazig fruiten. Voeg de spinazie en een scheutje water toe en laat op halfhoog vuur regelmatig omscheppend in ca. 10 minuten ontdooien. Laat de spinazie in een zeef of vergiet goed uitlekken.

Stap 3
Verwarm de oven voor op 220?C. Klop het ei in een grote kom los met de room en wat nootmuskaat, zout en peper. Schep de geraspte kaas en de goed uitgedrukte spinazie door het eimengsel. Bestrooi de tomaten aan de binnenkant met wat zout en peper en schep het spinaziemengsel erin. Zet de kapjes op de tomaten, bestrijk die eveneens met olie en zet de tomaten tegen elkaar aan in een passende lage ovenschaal. Schuif de schaal ca 12 minuten in de voorverwarmde oven tot de tomaten goed heet zijn. Serveer ze met de beenham. Lekker met gebakken aardappelen.

Bron: Koken met de Keurslager, 2004, jaargang 18, nr. 7

Ingrediënten

400 g beenham in dikke plakken
8 vleestomaten
olie om te bestrijken
1 grote of 2 kleine uien
2 teentjes knoflook
3 eetl. olijfolie
1 pak spinazie uit de diepvries (450 g)
1 ei
3 eetl. kookroom
versgeraspte nootmuskaat
zout en versgemalen peper
200 g grof geraspte belegen Goudse kaas

Keukengerei

Braadpan Zeef of vergiet Kom Ovenschaal