Belgische sudderlapjes

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • > 60 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Laat het vlees op kamertemperatuur komen. Snipper de ui. Verhit de boter in een braadpan en laat het vlees aan beide kanten kleuren. Neem het uit de pan, bestrooi het met wat zout en peper en bestrijk het met de mosterd. Laat de ui in het braadvet glazig fruiten. Giet het bier in de pan en breng aan de kook. Voeg de laurierblaadjes, de kruidnageltjes, de rozemarijn en de azijn toe. Leg het vlees in de pan, draai het vuur laag en laat met het deksel op de pan ca. 2 uur
stoven. De saus mag niet koken.

Stap 2
Verkruimel de ontbijtkoek, roer door de saus en laat nog 15 minuten stoven. De ontbijtkoek geeft niet alleen extra smaak, maar zorgt ook dat de saus licht bindt. Proef of er nog zout en/of peper bij moet. Lekker bij stamppotten als boerenkool of bij gekookte aardappelen en wintergroenten als spruitjes.

Bron: Koken met de Keurslager, 2004, jaargang 18, nr. 9

Ingrediënten

4 sukadelappen van ca. 200 g per stuk
1 grote ui
50 g braadboter
zout en versgemalen peper
1-2 eetl. mosterd
3 dl donker bier
2 laurierblaadjes
2 kruidnageltjes
1/2 theel. gedroogde rozemarijn
2 eetl. azijn
2 plakken ontbijtkoek

Keukengerei

Braadpan