Bief Teriyaki

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 0-20 minuten
  • Japans
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Vermeng de sojasaus met de mirin, knoflook, gemberpoeder en suiker en marineer het vlees hier een uurtje in.

Stap 2
Verwarm de olie in een grillpan en haal het vlees uit de marinade, grill het kort om en om en giet de resterende marinade erbij. Verwarm nog een minuut door en haal het vlees uit de pan.

Stap 3
Snijd het vlees in mooie plakken en serveer het met noedels of rijst en bijvoorbeeld roergebakken kool.

Bron: Koken met de Keurslager, 2005, jaargang 19, nr. 7

Ingrediënten

600 g biefstuk of bieflapjes
1 dl Japanse sojasaus
1 dl mirin ( Japanse zoete rijstwijn) of zoete sherry
1 teentje knoflook geperst
1 tl gemberpoeder
1 tl suiker
2 el zonnebloemolie

Keukengerei

Kom Grillpan