Bieflapjes met spaghetti en pizzaiola-saus

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
  • Italiaans
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Laat het vlees op kamertemperatuur komen. Sla de bieflapjes tussen twee velletjes plastic folie voorzichtig plat met een deegroller of met de bodem van een steelpan. Snijd ze in twee?n, zodat er in totaal 8 lapjes zijn. Of vraag de Keurslager dit voor u te doen.

Stap 2
Snipper de ui en de knoflook voor de saus. Verhit de olijfolie en laat de ui glazig fruiten. Laat de knoflook kort meefruiten. Voeg de tomaat en de oregano toe, breng de saus aan de kook, draai het vuur laag en laat 10 minuten zachtjes pruttelen.Hak de olijven grof en roer ze door de saus. Breng de saus op smaak met wat zout (de olijven zijn al zout!) en peper.

Stap 3
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar in ruim water met zout, giet af, laat goed uitlekken en schep in een voorverwarmde schaal. Schep de saus door de pasta. Zet de geraspte kaas op tafel.

Stap 4
Bak, terwijl de pasta kookt, de bieflapjes in 1-2 minuten per kant in de hete braadboter mooi bruin en bestrooi ze met wat zout en peper. Leg ze op de spaghetti en bestrooi met de peterselie. Lekker met sla.

Bron: Koken met de Keurslager, 2003, jaargang 17, nr. 4

Ingrediënten

4 bieflapjes, samen circa 500 gram
25 gram braadboter
zout en peper
300-400 gram spaghetti
Voor de saus:
1 ui
2 teentjes knoflook
1 blik gepelde tomaten in blokjes (400 gram)
1 theel. gedroogde oregano
100 gram zwarte olijven zonder pit
versgeraspte oude Goudse of Parmezaanse kaas
fijngehakte peterselie

Keukengerei

Vleeshamer, deegroller of pan met platte bodem Hapjespan Kookpan Vergiet Schaal