Biefreepjes met champignonroomsaus en augurkjes

  • 2 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Laat het vlees op kamertemperatuur komen. Snijd de schoongemaakte champignons en de augurkjes in plakjes.
Stap 2
Braad de biefreepjes op hoog vuur rondom aan in de hete boter en schep ze met een schuimspaan uit de pan. Laat de champignonplakjes omscheppend in de braadboter bakken tot ze beginnen te kleuren. Schep de biefreepjes door de champignons en blus af met Madera of cognac. Bestrooi met wat zout en peper. Roer de slagroom aan met de allesbinder of de ma?zena en roer door de inhoud van de pan. Laat de saus kort koken. Roer de plakjes augurk door de saus en proef of er nog zout en/of peper bij moet.
Lekker met pasta, rijst, aardappelpuree of r?sti en komkommersla als groenten.

Bron: Koken met de Keurslager, 2004, jaargang 18, nr. 4

Ingrediënten

250 g biefreepjes
200 g champignons
4 middelgrote augurkjes
25 g braadboter
zout en versgemalen peper
desgewenst een scheutje Madera of cognac
1/8 l slagroom
2 theel. allesbinder of ma?zena

Keukengerei

Braadpan Schuimspaan