Biefreepjes met mihoen

  • 2 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 0-20 minuten
  • Oosters
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1

Laat het vlees op kamertemperatuur komen. Braad de bieflapjes in de braadboter in 2-3 minuten per kant mooi bruin, neem ze uit de pan en laat ze op een warme plaats rusten.

Stap 2

Overgiet de miehoen met kokend water en behandel volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat goed uitlekken. Snijd de bosuitjes in schuine ringetjes. Snijd de bieflapjes schuin op de draad in plakjes. Zet de pan waarin het vlees is gebakken weer op het vuur en giet er de sojasaus, de sesamolie, de Chilliesaus, de gembersiroop en het citroensap of de azijn in. Roer goed en schep de biefreepjes met het uitgelopen vocht door de marinade in de pan. Laat omscheppend kort doorwarmen. Verdeel de miehoen over twee boreden en schep er de biefreepjes met de saus op.

Bron: Koken met de Keurslager, 2004, jaargang 18, nr. 7

Ingrediënten

2 bieflapjes van ca. 150 g per stuk
20 g braadboter
150 g miehoen
2 bosuitjes
1 eetl. sojasaus
2 theel. sesamolie
1 eetl. Chillisaus
1 eetl. gembersiroop
1 eetl. citroensap of azijn

Keukengerei

Braadpan Kom Vergiet