Biefstuk Creole met pikante chutney

  • 4 personen
  • Vrij makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • > 60 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Doe alle ingredi?nten voor de marinade in een ondiepe schaal en leg hier de biefstukken in. Laat een half uur tot een uur marineren. Maak ondertussen de chutney of maak deze eerder. In een schone pot is de chutney in de koelkast wel een maand houdbaar. Ontvel de tomaten door ze in te snijden en een minuutje in kokend water te leggen. Trek de velletjes eraf en snijd ze in stukjes. Doe alle ingredi?nten in een pan en breng aan de kook, terwijl u af en toe roert. Laat circa 30 minuten doorkoken tot de saus begint in te dikken. Schep de chutney in een schone pot of laat hem al roerende afkoelen om direct te eten. Neem de biefstukken uit de marinade en dep ze goed droog met keukenpapier. Bestrijk ze met wat olie en bestrooi ze met zout en peper. Verwarm de grillpan en grill de biefstukken om en om op hoog vuur bruin. Serveer met de chutney.

Bron: KmdK, 06-2008

Ingrediënten

4 Biefstukken

Voor de marinade;
sap van een citroen
2 el rum
1 ui, in ringen
1 teentje knoflook, geplet
1 takje tijm
1 laurierblad
1 rode peper

Voor de chutney;
500 g trostomaten
1 ui, gesnipperd
1 rode peper, zonder zaadjes, gesnipperd
50 g gekonfijte gember
1 el gembersiroop
sap van halve citroen
50 ml azijn
2 kruidnagels
1 laurierblad
1 kaneelstokje
100 g lichtbruine basterdsuiker

Keukengerei

Ondiepe schaal Kookpan Pot Grillpan