Biefstuk met pepersaus

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 0-20 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1

Laat de biefstukken op kamertemperatuur komen en dep ze droog met keukenpapier. Laat een koekenpan met een? dikke bodem op hoog vuur goed heet worden, voeg de boter toe en braad de biefstukken 1 minuut per kant aan. Draai het vuur wat lager en bak de biefstukken in 2-3 minuten per kant tot ze de gewenste graad van gaarheid hebben. De juiste tijd is afhankelijk van de dikte van het vlees. Neem de biefstukken uit de pan, bestrooi? ze met wat zout en peper en houd ze losjes afgedekt warm.

Stap 2

Spoel de peperbolletjes af onder de koude kraan in een zeef en laat ze uitlekken. Blus de pan af met de kookroom en voeg de peperbolletjes toe. Breng de saus op smaak met wat zout en desgewenst een scheutje citroensap. Laat de saus kort koken tot hij de gewenste dikte heeft en bind desgewenst met allesbinder of aangeroerde ma?zena. Serveer de saus bij de biefstuk.

Lekker met gekookte of gebakken aardappelen, aardappelpuree of frieten. Knapperig stokbrood en een salade passen er ook goed bij.

Bron: Koken met de Keurslager, 2004, jaargang 18, nr. 8

Ingrediënten

4 biefstukken van ca. 150 g per stuk
40 g braadboter
zout en versgemalen peper
2 eetl. groene peperbolletjes uit een potje
2 dl kookroom
desgewenst een scheutje citroensap
desgewenst allesbinder of aangeroerde ma?zena

Keukengerei

Koekenpan met dikke bodem Zeef