Biefstuk tartaar met gorgonzola en geroosterde tomaten

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 30-60 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1?
Roer de verkruimelde gorgonzola met de cr?me fra?che tot een glad mengsel.

Stap 2
Halveer de tomaten en zet ze in een met olie ingevette ovenschaal. Bestrooi de snijvlakken met wat zout en peper en de kruiden. Bedruppel met de olie.

Stap 3
Verwarm de oven voor op 200?C. Zet de tomaten circa 15 minuten in de oven. Verhit intussen de boter in een koekenpan en bak de tartaartjes in 3 minuten per kant goudbruin. Leg ze in een ovenschaal en verdeel er de gorgonzolaroom over. Zet ze bij de tomaten in de oven tot de kaas begint te kleuren. Lekker met sla en gebakken aardappelen.

Bron: Koken met de Keurslager, 2002, jaargang 16, nr. 2

Ingrediënten

4 biefstuk tartaar van 100 g (ongekruid)
100 gram gorgonzola
2 eetl. cr?me fra?che
40 gram braadboter
4 tomaten
2 theel. gemengde gedroogde Italiaanse of
Proven?aalse kruiden
2 eetl. olijfolie

Keukengerei

Kom Ovenschaal Koekenpan