Biefstuk

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
  • Nederlands
Aan de slag

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 50 graden.

Verhit 25 g roomboter met een scheutje olijfolie in een koekenpan. Bak hierin de biefstuk 1 tot 2 minuten per kant, leg het vlees in een ovenschaal en plaats het in de voorverwarmde oven. Doordat deze op 50 graden staat, blijft het vlees ‘a point’ en gaart het niet door.

Schraap de bakresten in de pan los en voeg de witte wijn en het blokje rundvleesbouillon toe. Doe daar vervolgens de geraspte gember en gembersiroop bij en breng het geheel aan de kook. Laat het in ongeveer 5 minuten voor de helft inkoken en klop tot slot de overige boter in stukjes door de jus. Daarna mag de jus niet meer koken.

Giet de witte bonen af en spoel ze na. Laat de witte bonen goed uitlekken en dep ze droog met keukenpapier. Verwarm ze in een steelpan en pureer ze met een staafmixer. Los het blokje kippenbouillon op in 1 dl kokend water. Voeg bouillon en room beetje bij beetje toe totdat de puree de gewenste dikte heeft.

Snijd met een spiraalsnijder dunne slierten van de komkommer en breng dit op smaak met citroensap, zout en peper.

Verdeel de bonenpuree over de borden en leg de biefstuk erop, met een schepje gemberjus. Serveer het met een ‘nestje’ komkommerslierten er bovenop.

Bron: Proef 2021

Ingrediënten

- 600 g biefstuk, 4 stukken
- Olijfolie
- 85 g roomboter
- 3 dl witte wijn
- 1 blokje rundvleesbouillon
- ½ eetlepel geraspte gember
- 1 eetlepel gembersiroop
- 400 g witte bonen uit blik (240 g uitlekgewicht)
- 1 blokje kippenbouillon
- 1 dl slagroom
- 1 komkommer
- Sap van een halve citroen
- Peper en zout

Producten voor Biefstuk