Biefstukjes met paprikasaus

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Maak eerst de saus. Snijd de paprika’s in vieren, verwijder de zaadlijsten en de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snipper de ui. Verhit de olie in een steelpan en laat de paprika, de ui en het gemberpoeder of de gemberwortel fruiten tot de ui glazig is. Laat de tomatenpuree kort meebakken. Blus af met de bouillon en laat de saus circa 10 minuten zachtjes stoven. Pureer de saus met de staafmixer en roer hem eventueel nog door een fijne zeef om de paprikavelletjes kwijt te raken. Breng de saus op smaak met zout en peper.

Stap 2
Bak de biefstukken in de hete braadboter tot ze de gewenste graad van gaarheid hebben en laat ze een paar minuten rusten voor ze worden aangesneden. Serveer ze met de paprikasaus. Lekker met gegratineerde aardappelpuree en groenten naar keuze.

Bron: Koken met de Keurslager, 2003, jaargang 17, nr. 4

Ingrediënten

4 biefstukken van circa 125 gram per stuk
25 gram braadboter
zout en peper
Voor de paprikasaus:
2 grote rode paprika's
1 kleine ui
2 eetl. olijfolie
1 theel. gemberpoeder of 2 theel. versgeraspte gemberwortel
1 klein blikje tomatenpuree
1 dl kruidenbouillon van 2 theel. bouillonpoeder

Keukengerei

Steelpan Staafmixer Zeef Koekenpan