Bietengelei met een zachtgekookt scharreleitje

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Tussengerecht
  • 0-20 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Week de gelatine vijf minuten in koud water, knijp deze goed uit en los dit op in verwarmd bietensap. roer goed door.

Verdeel het bietensap over vier diepe bordjes en zet deze een half uurtje in de koelkast zodat het mengsel iets opstijft. laat het daarna weer op kamertempera?tuur komen.

Kook ondertussen de eieren 5 minuten, laat ze schrikken onder koud water, snijd het kapje eraf en druk de eitjes rechtop in de gelei.

Bestrooi ze met de kaas, basili?cum en zwarte peper.

Bron: Proef 5 2012

Ingrediënten

4 scharreleieren
2 blaadjes gelatine (a 2 gram)
Een half bosje basilicum
4 dl bietensap (verkrijgbaar bij een reformwinkel)
50 g geraspte Parmezaanse kaas

Vragen?