Bietensalade met sinaasappel

  • 4 personen
  • Vrij makkelijk
  • Bijgerecht
  • 0-20 minuten
  • Zomer
Aan de slag

Bereidingswijze

Maak een vinaigrette van de azijn, mosterd en olijfolie en breng deze op smaak met zout en peper.

Meng de vinaigrette door de bietjes en doe de sinaasappelplakjes erbij.

Garneer desgewenst met sinaasappelrasp en koriander of bladpeterselie.

Bron: Proef 4 2013

Ingrediënten

2 grote gekookte bieten, gehalveerd en daarna gesneden in plakjes
1 sinaasappel, dik geschild, gehalveerd en daarna gesneden in plakjes
Rasp van de schil van een halve sinaasappel
1 theelepel balsamicoazijn
1 theelepel dijonmosterd
3 eetlepels olijfolie
Half bosje koriander of bladpeterselie, de blaadjes