Bietensoep met blokjes komkommer, sourcream en pancetta

  • 4 personen
  • Vrij makkelijk
  • Voorgerecht
  • 20-30 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Verwarm de olijfolie en fruit hierin de ui en de bietjes. Voeg de groentefond toe en laat 10 minuten zachtjes koken.
Pureer deze soep met de staafmixer, roer er de komijn en het citroensap door en breng op smaak met zout en peper.
Bak de pancetta krokant.
Meng de komkommer met een scheut azijn, zout, peper en de suiker en schep goed door.
Schep de bietensoep in een bord of kom, leg er een flinke eetlepel komkom?merblokjes in en leg in het midden een quenelle (bolletje, zie ?tip?) sourcream en garneer met de pancetta en twee sprietjes bieslook.

Ingrediënten

50 g pancetta (of ontbijtspek)
500 g gekookte bieten, in stukjes gesneden
1 ui, fijn gesneden
3 eetlepels olijfolie
1 l groentefond
Mespuntje komijn
Sap van een halve citroen
250 g sourcream
Halve komkommer, in blokjes gesneden
Heldere azijn
Een schepje suiker
Verse bieslook