Big mama trifle

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Nagerecht
  • 0-20 minuten
  • Kerst
Aan de slag

Bereidingswijze

Roer de custardpoeder, suiker en een paar eetlepels van de melk tot een papje. Snijd het vanillestokje open en schraap de zaadjes eruit. Breng de rest van de melk met het vanillestokje en zaadjes aan de kook. Roer het custardmengsel erdoor en breng opnieuw al roerend aan de kook. Laat op zacht vuur nog 3 minuten doorkoken. Giet de custard in een schaal, haal het vanillestokje eruit en laat al roerend een beetje afkoelen. Klop de slagroom stijf met de suiker en zet koel weg. bekleed de bodem van de kom met een paar plakjes cake en besprenkel met een beetje grand marnier. Schep hierop wat gemengd fruit en wat chocoladerasp. Vervolg met een paar lepels custard en ga weer verder met de cake. Maak zo een paar laagjes tot alles op is en eindig met een dikke laag geslagen room. Zet de trifle een paar uur in de koelkast zodat de smaken goed doortrekken.

Bron: Koken met de Keurslager nr 10-2007

Ingrediënten

35 g custardpoeder
35 g suiker
7 dl melk
1 vanillestokje
2,5 dl slagroom
1 el suiker
1/2 roombotercake, in dunneplakjes
4 el grand marnier
500 g gemengd fruit in kline stukjes zoals peer, meloen, banaan, aardbei, ananas
50 g witte chocolade, grof geraspt

Keukengerei

hoge glazen kom kookpan mixer