Bitterkoekjespudding

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Nagerecht
  • 0-20 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1?
Doe het custardpoeder in een
kommetje en roer aan met een
scheutje van de koude melk.
Breng de resterende melk met
de suiker al roerend aan de kook.
Roer er de custard door en laat
de pudding al roerend kort koken.
Snijd of knip de bitterkoekjes in
vieren, doe ze in een schaal en
bedruppel ze met de likeur.
Schep de koekjes met de likeur
door de custardvla.

Stap 2
Schep de vla in een glazen
schaal met een inhoud van
ruim 1 liter. Dek af met een
velletje gladfolie dat op de
pudding wordt gedrukt om de
vorming van een vel te voorkomen.
Laat de pudding afkoelen en zet
tot gebruik in de koelkast.

Stap 3
Klop de slagroom stijf met de
suiker en schep in een dun laagje
over de pudding. Bestrooi het met
krokant.

Bron: Koken met de Keurslager, 2002, jaargang 16, nr. 3

Ingrediënten

50 gram custerdpoeder
3/4 liter melk
60 gram suiker
200 gram bitterkoekjes
1 glaasje amaretto
1/8 liter slagroom
1-2 eetl. suiker
1-2 eetl. krokant
(uit een potje: Baukje)

Keukengerei

Kommetje Steelpan Schaal Glazen schaal met inhoud van 1 L Elektrische mixer