Black Forest Trifle

  • 8 personen
  • Makkelijk
  • Nagerecht
  • > 60 minuten
  • Kerst
Aan de slag

Bereidingswijze

Smelt 100 gram pure chocolade au bainmarie.
Houd dit apart en warm.

Klop de helft van de slagroom in een kom.
Voeg de chocoladevla erbij en spatel dit goed
door. Voeg de gesmolten chocolade al roerend
toe, tot het goed gemengd is. De schaal
afdekken met huishoudfolie en goed laten
afkoelen.

Laat de kersen uitlekken en vang het vocht
op. Snijd de cake in plakjes en besmeer de
helft met jam. Leg de andere plakjes cake erop
en snijd de cakesandwiches in dobbelsteentjes.
Verdeel de dobbelsteentjes over de
bodem
van de glaasjes.

Verdeel de kersen in een laagje over de
cake en besprenkel dit met een of twee eetlepels
likeur. Laat het geheel goed intrekken,
maximaal twee uur. Bedek het vervolgens met
een dikke laag chocoladevla en sluit af met
een dikke laag losgeklopte slagroom. Bewaar
dit tot gebruik goed afgedekt in de koelkast.
Strooi de geraspte chocolade vlak voor het
serveren over de en decoreer elk glas met een kers.

Bron: Proef nr 8 2014

Ingrediënten

500 ml slagroom
200 ml chocoladevla
1 pot kersenjam
150 g pure chocolade (waarvan 50 gram geraspt)
360 g zwarte kersen in lichte siroop
2-4 eetlepels Kirsch
400 g chocoladecake