Bladerdeegbuideltje met kip en kruidenkaas

  • 0 personen
  • Makkelijk
  • 0-20 minuten
  • Kinderkeuken
Aan de slag

Bereidingswijze

Ontdooi de plakjes bladerdeeg en verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden.

Smeer de kruidenkaas op de 4 plakjes bladerdeeg.

Bak de kipfilet in wat olijfolie en voeg de blokjes tomaat en Italiaanse kruiden toe. Verdeel het kip/tomaatmengsel over de plakjes bladerdeeg.

Vouw de bladerdeegpakketjes tot een buideltje en plak ze goed dicht aan de zijkanten zodat ze in de oven niet opengaan. Bestrijk de pakketjes met het eigeel. Bak de buideltjes in ongeveer 15 tot 20 minuten goudbruin.
Schakel eventueel de oven terug naar 180 graden.

Bron: Proef 3 2013

Ingrediënten

4 plakjes bladerdeeg
150 g kipfilet in blokjes
80 g kruidenkaas (bijvoorbeeld Boursin)
Olijfolie
1 theelepel Italiaanse kruiden
1 Romatomaat, in blokjes
1 eigeel