Bladerdeegletters gevuld met vlees

  • 4 personen
  • Vrij moeilijk
  • Tussendoortje
  • 20-30 minuten
  • Kinderkeuken
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Laat de bladerdeegplakjes ontdooien en haal de plastic velletjes eraf. Strooi bloem over het werkvlak en maak 2 rijtjes van 5 plakjes onder elkaar. Bestrijk de randen met een beetje water en plak ze aan elkaar.

Stap 2
Vermeng het gehakt met 3/4 van het ei, houd een beetje over voor het bestrijken van het deeg later, en het paneermeel. Kneed het goed door en verdeel het in twee stukken.

Stap 3
Verdeel de stukken gehakt in het midden van de deeglappen als een soort lange worst, druk het gehakt hierbij stevig aan. Bestrijk aan een lange kant van het deeg de rand met een klein beetje water (zeker niet te veel water gebruiken anders wordt het deeg slap en kun je het niet meer in vorm krijgen!) en vouw de randen over het gehakt, plak ze op elkaar, druk ze goed aan.

Stap 4
Verwarm de oven voor op 180?C. Leg een stuk bakpapier op een bakblik en leg de eerste deegslang erop met de naad naar onder, (zorg dat de naad echt goed dicht is gedrukt) duw de slang in de vorm van een S en bestrijk hem met een beetje ei. Doe dit ook met de andere deegslang, als het goed is passen ze naast elkaar op het bakblik. Bak de letters 30 minuten tot ze mooi bruin en gaar zijn. Het kan zijn dat er wat vocht uit het gehakt is gelopen, laat het weglopen of haal de letters van het bakblik, anders worden ze zacht van onder. Laat de letters afkoelen voordat je ze in stukken snijdt.

Bron: Koken met de Keurslager, 2005, jaargang 19, nr. 10

Ingrediënten

400 g gekruid gehakt
1 pak bladerdeeg met 10 plakjes (diepvries)
1 ei, losgeklopt
3 el paneermeel
kwastje
bakpapier