Bladerdeegrondje met gehakt

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • 0-20 minuten
  • Kinderkeuken
Aan de slag

Bereidingswijze

Ontdooi de plakjes bladerdeeg en verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden. Steek rondjes uit het deeg met een serveerring of een glas.

Meng de paprikapoeder door het gehakt en bak dit zonder olie of boter in een koekenpan. Voeg de knoflook en ui toe.

Bedek de plakjes bladerdeeg met het gehaktmengsel en leg er een plakje deeg overheen. Druk de rondjes goed dicht.

Bestrijk de rondjes met het eigeel, strooi er maanzaad overheen en bak ze in ongeveer 15 tot 20 minuten goudbruin. Schakel eventueel de oven terug naar 180 graden.

Bron: Proef 3 2013

Ingrediënten

4 plakjes bladerdeeg
150 g half om half gehakt
1 theelepel paprikapoeder
1 eigeel
2 theelepels maanzaad
0,5 kleine rode ui, in kleine stukjes gesneden
0,5 teentje knoflook, in kleine stukjes gesneden