Bladerdeegsandwich met kippenragout en lente-ui

  • 4 personen
  • Hoofdgerecht
  • > 60 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Leg de kip in een pan en voeg 2 liter water, de gesneden groenten, de foelie en de laurier toe. Breng het water aan de kook. Zet het vuur nu zacht en laat de kip 1,5 tot 2 uur garen maar niet koken.

Verwarm de oven voor op 175 ˚C.

Haal de kip uit de pan. Pluk het vlees van het karkas en snijd het klein. Zeef de bouillon door de  jnste zeef die u heeft.

Snijd het bladerdeeg in 8 driehoeken. Besmeer deze met wat geklopt ei en bestrooi ze met een beetje sesamzaad. Bak de driehoeken ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven. Laat ze daarna nog een kwartier drogen in een oven van 100 ˚C.

Smelt de boter in een pan en laat het uitbruisen zonder te kleuren. Haal de pan van het vuur en voeg al roerende de bloem toe. Zet de pan op een laag vuur en gaar de roux (zoals je dit noemt) iets. Als het zanderig aanvoelt is het goed.

Voeg nu beetje bij beetje de bouillon toe en blijf goed roeren om klontjes te voorkomen.

Laat de ragout even doorkoken en voeg de kip en lente-ui toe. Breng hem op smaak met peper en zout.

Snijd de bladerdeegkoeken open en serveer de ragout ertussen.

Bron: Proef...nr. 3 2010

Ingrediënten

1 soepkip
4 velletjes bladerdeeg
2 stukjes foelie (of een halve theelepel nootmuskaat)
1 prei (gewassen en in ringen)
1 winterwortel (in blokjes)
1 ui (gesnipperd)
2 blaadjes laurier
100 g roomboter
120 g patentbloem
4 lente-uitjes (in ringetjes)
1 ei, 2 eetlepels sesamzaad

Keukengerei

Oven