Bladerdeegtaart met zoete tomaten, spekjes en geitenkaas

  • 4 personen
  • Vrij moeilijk
  • Hoofdgerecht
  • 30-60 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Laat het bladerdeeg in 10 minuten ontdooien. Vet een taartvorm in met een beetje van de boter en bestrooi met bloem. Verdeel het bladerdeeg over de bodem en randen en druk de randjes goed op elkaar. Snijd het deeg hier en daar bij en bewaar overtollig deeg eventueel voor decoratie. Prik met een vork hier en daar gaatjes in de bodem van het deeg. Laat het deeg rusten in de koelkast tot later gebruik. Bak de spekjes ondertussen uit in een droge koekenpan.

Stap 2
Verwarm de oven voor op 200?C. Verwarm de rest van de boter in dezelfde koekenpan en bak de sjalotten zachtjes glazig. Voeg de honing en tijmblaadjes toe en laat nog 2 minuten stoven. Leg de tomaten met het snijvlak naar boven in de deegvorm en verdeel de spekjes en gebakken sjalotten erover. Verkruimel als laatste de geitenkaas erover. Bak de taart in het midden van de oven circa 20 minuten bruin en gaar.

Stap 3
Laat de taart eerst afkoelen tot lauwwarm voordat hij aangesneden wordt.

Bron: Koken met de Keurslager, 2006, jaargang 20, nr. 4

Ingrediënten

150 g ontbijtspekblokjes
6 plakjes bladerdeeg, diepvries
1 el boter
1 el bloem
4 sjalotten, gepeld en in vieren
2 el honing
2 takjes tijm, alleen de blaadjes
1 bakje cherrytomaten, gehalveerd
100 g bettine blanc (geitenkaas)

Keukengerei

Taartvorm Koekenpan