Bladerdeegtaartjes met parmaham, ei, tomaat en Parmezaan

  • 4 personen
  • Vrij makkelijk
  • Lunch
  • 20-30 minuten
  • Kerst
Aan de slag

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Leg op een met bakpapier beklede bakplaat 4 plakjes bladerdeeg met de randjes iets omhoog. Bak ze 5-10 minuten in de oven.

Haal het bladerdeeg uit de oven en duw het midden plat. Bestrijk de randen met de eidooier.

Leg op elk plakje bladerdeeg 2 rozetjes ham (iets naar de kant toe) en breek tussen deze twee plakjes een ei. Druppel er wat slagroom op, bestrooi ze met de Parmezaanse kaas en plaats er 2 halve kerstomaatjes op. Bak de taartjes nog 10 minuten in de oven. Garneer ze met de bietensla.

Ingrediënten

4 plakjes parmaham, gehalveerd
4 plakjes roomboterbladerdeeg
4 kerstomaatjes
4 kleine eieren
1 eidooier, losgeklopt
4 eetlepels Parmezaanse kaas, fijn geraspt
4 eetlepels slagroom
4 takjes bietensla