Bladerdeegtaartjes met parmaham, ei, tomaat en Parmezaan
- 4 personen
- Vrij makkelijk
- Lunch
- 20-30 minuten
- Kerst
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Leg op een met bakpapier beklede bakplaat 4 plakjes bladerdeeg met de randjes iets omhoog. Bak ze 5-10 minuten in de oven.
Haal het bladerdeeg uit de oven en duw het midden plat. Bestrijk de randen met de eidooier.
Leg op elk plakje bladerdeeg 2 rozetjes ham (iets naar de kant toe) en breek tussen deze twee plakjes een ei. Druppel er wat slagroom op, bestrooi ze met de Parmezaanse kaas en plaats er 2 halve kerstomaatjes op. Bak de taartjes nog 10 minuten in de oven. Garneer ze met de bietensla.
4 plakjes parmaham, gehalveerd
4 plakjes roomboterbladerdeeg
4 kerstomaatjes
4 kleine eieren
1 eidooier, losgeklopt
4 eetlepels Parmezaanse kaas, fijn geraspt
4 eetlepels slagroom
4 takjes bietensla