Blanquette de veau

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • > 60 minuten
  • Frans
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Doe het kalfsvlees met de bouillon, wortel, ui en kruiden in een grote pan en breng het tegen de kook aan. Let op dat de bouillon niet kookt anders wordt het vlees taai! Laat het vlees 30 minuten sudderen. Houd het vuur laag.

Stap 2
Maak de sjalotten schoon en laat ze 20 minuten meesudderen, voeg als laatste de champignons en de wijn toe en laat nog 20 minuten garen.

Stap 3
Schep het vlees, de uien en champignons uit de pan en zeef de bouillon. Kook de bouillon op hoog vuur in tot de helft.

Stap 4
Klop de cr?me fra?che met de eierdooiers los, vermeng met een paar eetlepels van de warme bouillon en giet dit terug bij de bouillon. Houd het vuur laag en blijf roeren tot de saus gaat binden, de saus mag absoluut niet koken! Breng op smaak met zout en peper en voeg het vlees met de uitjes en champignons weer toe. Lekker met broccoli of boontjes.

Bron: Koken met de Keurslager, 2005, jaargang 19, nr. 2

Ingrediënten

700 g kalfsvlees van de schouder in blokjes van 3 cm
8 dl kalfs- of kippenbouillon
1 wortel
1 ui bestoken met 2 kruidnagels
1 blad laurier
2 takjes tijm
2 takjes peterselie
15 sjalotten
250 g kleine champignons
1 dl droge witte wijn
2,5 dl cr?me fra?che of kookroom
2 eierdooiers
zout en versgemalen peper

Keukengerei

Kookpan Schuimspaan Zeef Kom Garde