Blinde vinken met paprikasaus

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Laat de blinde vinken op kamertemperatuur komen. Snijd de paprika zonder de zaadlijsten en de zaadjes in blokjes. Snipper de ui en de knoflook. Verhit de braadboter in een grote koekenpan en braad de vinken op hoog vuur rondom bruin en neem ze uit de pan. Laat de paprika en de ui fruiten tot de ui glazig is. Laat de knoflook kort mee fruiten. Roer de tomatensaus en de kookroom door de inhoud van de pan en breng zachtjes aan de kook. Leg de vinken in de paprikasaus en laat ze af en toe omkerend op laag vuur in circa 15 minuten gaar stoven.

Stap 2
Breng de saus verder op smaak met wat zout en peper en bind met allesbinder of met aangeroerde ma?zena. Lekker met pasta, rijst, aardappelpuree, gekookte aardappelen en groenten naar keuze.?

Bron: Koken met de Keurslager, 2003, jaargang 17, nr. 7

Ingrediënten

4 blinde vinken
1 grote rode paprika
1 ui
1 teentje knoflook
40 gram braadboter
zout en versgemalen peper
1 dl tomatensaus uit pot of fles
1 dl kookroom
allesbinder of aangeroerde ma?zena

Keukengerei

Koekenpan