Blini met bloedworst, appel, zure room en bieslook

  • 4 personen
  • Vrij makkelijk
  • Bijgerecht
  • 0-20 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Bak de blinis af in de oven volgens de omschrijving op de verpakking. Zet de oven daarna op 100 graden.

Steek met een stekertje van ongeveer 5 cm de bloedworst en appel uit.

Roer de zure room los met de bieslook en breng dit op smaak met een beetje zout en peper.

Haal de plakken bloedworst door de bloem en bak ze om en om met de room?boter in een koekenpan. Doe hetzelfde met de appel en houd de bloedworst en de appel eventueel warm in de oven.

Leg op elke blini een plakje bloedworst en appel en werk ze af met een kleine quenelle van zure room.

Bron: Proef 6 2013

Ingrediënten

4 voorgebakken blini?s
1 Jonagold appel, geschild en in vier grote plakken
150 g bloedworst, in plakken van een halve cm dik
1 eetlepel bloem
25 g roomboter
125 ml zure room
1/3 bosje bieslook, fijngeknipt