Blini?s met kaviaar van rode bietjes

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Voorgerecht
  • 30-60 minuten
  • Kerst
Aan de slag

Bereidingswijze

Verwarm de pruimen in de cognac. Haal ze van het vuur en laat ze 30 minuten staan.

Maak met de staafmixer een grove puree van de pruimen, bietjes en knoflook. Roer het citroensap en de walnoten erdoor en breng dit op smaak met zout en peper.

Beleg per persoon 3 blinis met de kaviaar en garneer met een klein schepje zure room en een takje dille.

Bron: Proef 8 2013

Ingrediënten

12 blini?s
3 eetlepels cognac
5 gedroogde pruimen
100 g zure room
2 teentjes knoflook, gehakt
250 g gekookte bietjes, in grove stukken gesneden
Sap van een halve citroen
50 g walnoten, grof gehakt
Half bosje dille