Bloedworst met appeltjes en rozijnen

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 0-20 minuten
  • Nederlands
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Laat de appeltjes en rozijnen 10 minuten wellen in kokend heet water. Bestrooi de bloedworst rondom met de bloem en schud overtollig bloem af.

Stap 2
Verwarm 2 el boter in een grote koekenpan en fruit hierin eerst de sjalot aan. Laat de appels en rozijnen uitlekken in een vergiet en bak ze twee minuten met de sjalot mee.

Stap 3
Haal alles uit de pan, houd het warm onder een deksel of folie en verwarm de rest van de boter in dezelfde koekenpan. Bak de plakken bloedworst snel om en om knapperig en serveer ze met de gebakken appeltjes en rozijnen. Lekker met puree en rode kool.

Bron: Koken met de Keurslager, 2005, jaargang 19, nr. 8

Ingrediënten

4 plakken bakbloedworst van 1,5 cm
100 g gedroogde appeltjes
50 g blanke rozijnen
2 el bloem
4 el vloeibare boter
2 sjalotten, gesnipperd

Keukengerei

Kookpan Koekenpan Vergiet